У Португалії ексміністра та одного з найбагатших людей засудили до ув’язнення за корупцію

У Португалії ексміністра та одного з найбагатших людей засудили до ув’язнення за корупцію

Укрінформ
Колишнього міністра економіки Португалії та ексглаву великої національної банківської групи засудили до ув’язнення за корупцію.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters.

“Суд Лісабону у четвер засудив колишнього патріарха банківської групи “Еспіріто Санто” Рікардо Сальгадо до 6 років й трьох місяців ув’язнення за підкуп колишнього міністра економіки Мануеля Піньйо, який отримав 10 років за гратами”, - йдеться у матеріалі.

На переконання судді, між Сальгадо та Піньйо існувала “корупційна домовленість”, яка передбачала виплату монетарної винагороди ексміністру за врахування інтересів банківської групи. “Суд встановив, що Піньйо та його дружина використовували офшорні банківські рахунки у Панамі для приховування майже 5 млн євро, отриманих від “Еспіріто Санто” у формі щомісячних виплат у період між призначенням Піньйо міністром в 2005-му та червнем 2012-го”, - стверджує Reuters.

Водночас сам Піньйо, який до переходу на держслужбу був одним із керівників “Еспіріто Санто”, стверджує, що ці транші були його законними виплатами після звільнення. За його словами, у той час банк регулярно здійснював подібні платежі через офшорні рахунки й регулярними траншами.

Читайте також: У Молдові ліквідували корупційну схему з переховування осіб, яких розшукує Інтерпол

Піньйо ні Сальгадо своєї провини не визнають та обіцяють подати апеляцію.

Як повідомляв Укрінформ, учора суддя нижчої інстанції викликав дружину прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса - Бегонью Гомез - для надання свідчень у рамках кримінального розслідування. Гомез має дати свідчення 5 липня в рамках розслідування звинувачень у використанні нею свого становища для впливу на бізнес-угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-