Польща вимагає від Білорусі видати вбивцю свого військового на кордоні

Польща вимагає від Білорусі видати вбивцю свого військового на кордоні

Заява
Укрінформ
До МЗС Польщі у четвер викликано тимчасово повіреного у справах Білорусі у Варшаві, якому вручено ноту протесту з приводу провокацій на спільному кордоні.

У ноті Варшава вимагає від Мінська встановлення і видачі Польщі особи, причетної до смерті польського військового, який нещодавно отримав важке поранення ножем під час несення служби на польсько-білоруському кордоні, передає Укрінформ з посиланням на заяву МЗС Польщі.

“У зв’язку з трагічними подіями на польсько-білоруському кордоні, які призвели до загибелі польського військового на службі, МЗС викликало тимчасово повіреного у справах Республіки Білорусь Олексія Понкратенка. У переданій йому ноті протесту Польща рішуче вимагає припинити провокації на польсько-білоруському кордоні та організацію міграційного руху”,- йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у зв’язку з тим, що злочин стався на польському боці кордону, а також у зв’язку з розслідуванням, яке проводить прокуратура, МЗС РП також вимагає “встановлення особи та екстрадиції підозрюваного у вбивстві громадянина Польщі”.

Читайте також: Президент Польщі скликає Радбез через ситуацію на кордоні з Білоруссю

Як повідомляв Укрінформ, у Польщі помер військовий, який декілька днів тому був поранений ножем нелегальним мігрантом, який намагався потрапити до Польщі з території Білорусі.

Нелегальний мігрант 28 травня на польсько-білоруському кордоні поранив ножем польського військового. Згодом стало відомо, що ніж був прив’язаний до довгої палки. У результаті поранення військовий у дуже важкому стані потрапив до лікарні, де йому зробили операцію.

Після кількох інцидентів з пораненням нелегальними мігрантами військових і прикордонників уряд Польщі вирішив направити на кордон з Білоруссю додаткові сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-