У Польщі підняли в повітря винищувачі через ракетний обстріл України

У Польщі підняли в повітря винищувачі через ракетний обстріл України

Укрінформ
У Польщі підняли у повітря винищувачі F-16 для захисту повітряного простору країни через обстріл Росією території України.

Про це повідомляє у соцмережі X Оперативне командування ЗС Польщі, передає Укрінформ.

“Увага, у повітряному просторі Польщі чергують польські і союзницькі літаки, що може призвести до підвищеного рівня шуму, особливо у південно-східній частині країни. Сьогодні вночі спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана із завданням ракетних ударів балістичними, крилатими ракетами, а також безпілотниками типу “Шахед” по об’єктах, які розташовані, зокрема, на території західної України… Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомили у командуванні, востаннє такого роду активність російської авіації, під час якої бомбардовано західну частину України, спостерігалася у ніч з 31 травня на 1 червня.

Читайте також: Президент Польщі скликає Радбез через ситуацію на кордоні з Білоруссю

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський вважає, що деякі сусіди України, зокрема Польща, могли б збивати російські ракети на заході України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив нещодавно, що союзники мають повне право збивати зі своєї території російські ракети, що пролітають над Україною.

МЗС Польщі у коментарі Укрінформу повідомило, що у Польщі з технічної та юридичної точок зору розглядаються питання щодо можливого залучення систем ППО до збиття російських ракет поблизу кордонів країни, але жодних рішень з цього приводу не прийнято.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-