У Болгарії проходять шості за три роки парламентські вибори

У Болгарії проходять шості за три роки парламентські вибори

Укрінформ
У неділю в Болгарії проходять шості за три роки парламентські вибори, а також вибори до Європейського парламенту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Зазначається, що попередні результати голосування за 240 місць у Народних зборах (парламенті) Болгарії та за 17 мандатів Європарламенту очікуються у понеділок.

На виборах до Народних зборів лідерами вважалися правоцентристська партія ГЄРБ на чолі з депутатом Бойком Борисовим, який тричі обіймав посаду прем’єр-міністра країни, а також реформістська коаліція «Ми продовжуємо зміни – Демократична Болгарія» (WCC-DB).

Болгарія є членом НАТО, однак багато людей у колишній комуністичній країні мають проросійські настрої, а повномасштабне вторгнення Росії в Україну поглибило розбіжності між болгарами, збільшивши при цьому підтримку промосковських партій, пише агенція.

Водночас є ознаки того, що ультранаціоналістична партія «Відродження», яка рішуче виступає проти будь-яких дій проти РФ, може отримати більше місць у Народних зборах, а також вперше вибороти місце в Європарламенті, йдеться у матеріалі.

Читайте також: Шмигаль і прем'єр Болгарії обговорили потреби України в ППО й артилерії

Як повідомляв Укрінформ, вибори до Європейського парламенту пройдуть в усіх країнах ЄС у період з 6 до 9 червня.

У неділю, 9 червня, голосуватимуть виборці в Австрії, Бельгії, Болгарії, Хорватії, Кіпрі, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччині, Греції, Угорщині, Литві, Люксембурзі, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Іспанії та Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-