Колумбія призупиняє експорт вугілля до Ізраїлю через війну в Газі

Колумбія призупиняє експорт вугілля до Ізраїлю через війну в Газі

Укрінформ
Президент Колумбії Густаво Петро оголосив про призупинення його країною експорту вугілля до Ізраїлю через війну у секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Петро написав у соцмережі Х, що експорт вугілля до Ізраїлю відновиться лише «коли припиниться геноцид» у Газі.

Він також опублікував проєкт указу, в якому йдеться, що експорт вугілля буде відновлено за умови виконання Ізраїлем нещодавнього розпорядження Міжнародного суду ООН, згідно з яким Ізраїль має вивести свої війська із сектора Гази.

Дані Національного статистичного департаменту Колумбії свідчать, що за перші вісім місяців 2023 року країна експортувала до Ізраїлю вугілля на понад 320 мільйонів доларів США. Це невелика частка загального експорту вугілля країни, який торік становив понад 9 мільярдів доларів.

Ізраїль, за даними видання American Journal for Transportation, імпортує понад 50% вугілля із Колумбії і використовує більшу його частину для живлення своїх електростанцій.

Читайте також: Нетаньягу в Конгресі США «розповість правду» про війну в Газі

На відміну від попередніх колумбійських президентів, які підтримували тісні зв’язки з Ізраїлем, Петро був відвертим критиком країни і спочатку відмовлявся засуджувати атаку терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль.

Як повідомлялося, 2 травня президент Колумбії Густаво Петро оголосив, що його уряд розриває дипломатичні відносини з Ізраїлем через незгоду щодо ситуації в секторі Гази.

ХАМВС 7 жовтня 2023 року напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні. Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-