Хусити вдарили ракетами по ще одному судну в Аденській затоці

Хусити вдарили ракетами по ще одному судну в Аденській затоці

Укрінформ
Єменські повстанці-хусити в неділю пошкодили комерційне судно в ході ракетних атак в Аденській затоці.

Про це повідомило Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM) у соцмережі Х, передає Укрінформ.

Хусити, які діють за підтримки Ірану, влучили протикорабельною балістичною ракетою в контейнеровоз Tavvishi, який йшов під прапором Ліберії, і належить Швейцарії. За даними CENTCOM, судно було пошкоджене, але ніхто з екіпажу не постраждав.

Також у CENTCOM підтвердили, що ще дві ракети, випущені хуситами, влучили у вантажне судно Norderney, що належить Німеччині і йшло під прапорами Антигуа і Барбадосу. Корабель зазнав пошкоджень, але ніхто з екіпажу не постраждав, і судно продовжило свій шлях.

Раніше хусити заявляли, що вони влучили в судна Tavvishi і Norderney, і стверджували, що підпалили останнє, пише Reuters.

Хусити контролюють найбільш густонаселені райони Ємену і нападають на торгові судна з листопада 2023 року на знак солідарності з палестинцями в Газі.

Читайте також: Хусити викрали в Ємені 50 співробітників ООН та гуманітарних організацій

Їхні атаки порушили світове судноплавство, змусивши судна уникати Суецького каналу, що знаходиться поруч, і змінювати маршрути торговельних перевезень.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок ймовірного нападу єменських хуситів ракета влучила у вантажне судно під прапором Антигуа і Бардбуди в Аденській затоці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-