Євродепутатом від грецької партії став ув'язнений в Албанії етнічний грек

Євродепутатом від грецької партії став ув'язнений в Албанії етнічний грек

Укрінформ
Етнічний грек Фреді Белері, який переміг на виборах мера албанського міста Хімара, проте так і не склав присягу через своє ув’язнення, був обраний до Європарламенту від грецької партії «Нова демократія» прем’єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ekathimerini.

Після підрахунку трохи більше 96% голосів Белері, який отримав 236 271 голос, посів четверте місце серед семи обраних депутатів до Європарламенту від консерваторів і четверте місце серед всього 21 грецьких депутатів, обраних до Європарламенту.

Передвиборчої кампанією Белері керував його син Петрос Белері.

За інформацією Balkan Insight, Фреді Белері був заарештований за підозрою в підкупі голосів незадовго до місцевих виборів в Албанії в травні минулого року.

Він був обраний мером приморського міста Хімара, але йому не вдалося обійняти саму посаду через те, що перебував під вартою.

Читайте також: У Литві на виборах до Європарламенту перемогла правляча консервативна партія

У березні цього року судом першої інстанції Белері було засуджено до двох років ув’язнення, що викликало занепокоєння у Греції, яка звинуватила Албанію в порушенні прав етнічних греків у країні. Афіни також пригрозила заблокувати переговори про вступ Тірани до Європейського Союзу через цю суперечку.

Нові вибори в Хімарі очікуються після того, як буде винесено остаточне рішення у справі Белері.

Як повідомляв Укрінформ, на Кіпрі 24-річний блогер Фідіас Панайоту, який балотувався як незалежний кандидат, забезпечив собі місце в Європарламенті.

6-9 червня громадяни держав ЄС мали обрати 720 депутатів Європарламенту. Кожна з 27 країн делегує пропорційну до населення кількість депутатів: від шести (Мальта, Кіпр, Люксембург) до 96 (Німеччина).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-