У Литві на виборах до Європарламенту перемогла правляча консервативна партія

У Литві на виборах до Європарламенту перемогла правляча консервативна партія

Укрінформ
Головна виборча комісія Литви оголосила, що на виборах до Європарламенту після підрахунку голосів на всіх 1895 виборчих дільницях блок Союз Вітчизни – Християнські демократи Литви набрав 20,92% голосів та отримав три мандати в ЄП.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

Таким чином, роботу в Брюсселі продовжать Андрюс Кубілюс, Раса Юкнявічене та нинішній віце-голова литовського Сейму Паулюс Саударгас. На другому місці – Соціал-демократична партія Литви. Набравши 17,64%, вона отримала 2 мандати. Цю ліву політсилу у ЄП представлятимуть Вілія Блінкявічюте та Вітяніс Повілас Андрюкайтіс.

На третьому місці – Союз селян і зелених Литви з 8,96%, один мандат. ССЗ у ЄП представлятиме член Сейму Ауреліюс Веріга. По одному місцю в Європарламенті також отримали ще п’ять політичних сил Литви.

Читайте також: У Нідерландах на виборах до Європарламенту переміг альянс двох лівих партій

Партія свободи набрала 7,93%, у ЄП лібералів представлятиме нещодавній кандидат у Президенти Дайнюс Жалімас. Спілка демократів „В ім'я Литви“ отримала 5,84%, від неї делегується діючий єврокомісар Віргініюс Синкявічюс. Виборча акція поляків Литви – Союз християнських сімей має 5,67% голосів, отже, лідеру цієї політсили Вальдемару Томашевському дістанеться ще один термін у ЄП.

Союз народу та справедливості (центристи, народники) набрав 5,35% голосів, представником партії у ЄП стане Пятрас Гражуліс, виключений із Сейму внаслідок імпічменту. Рух лібералів отримав 5,30%, після чого роботу в ЄП продовжить європарламентарій Пятрас Ауштрявічюс.

Інші політичні сили, які брали участь у виборах до ЄП не змогли набрати кількості голосів, необхідних для отримання мандатів.

Як повідомляв Укрінформ, провідний кандидат на посаду президента Єврокомісії від Європейської народної партії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄНП, яка перемогла на виборах до Європарламенту, будуватиме в ньому міцний «центр», що матиме чітку проєвропейську та проукраїнську позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-