Нідерланди виділяють €41 мільйон на захист інфраструктури у Північному морі

Нідерланди виділяють €41 мільйон на захист інфраструктури у Північному морі

Укрінформ
Уряд Нідерландів виділить понад 41 млн євро у наступні два роки на підвищення безпеки у Північному морі, кошти підуть на різні заходи щодо посилення захисту інфраструктури.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на урядовий портал.

“Уряд виділить понад 41 мільйон євро протягом наступних двох років на підвищення безпеки в Північному морі. Кошти будуть використані для вжиття різних заходів щодо посилення захисту інфраструктури у Північному морі”, - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що плани передбачають встановлення більшої кількості різних датчиків та більш активне використання радарів та супутників. Також будуть створені системи, що дозволяють оперативно обмінюватися великими обсягами інформації із зацікавленими сторонами. Таким чином уряд Нідерландів хоче покращити свою поінформованість про Північне море і про те, що там відбувається, щоб стало складніше проводити таємні операції.

Читайте також: У Нідерландах на виборах до Європарламенту переміг альянс двох лівих партій

Крім того, у разі загрози, вжиті заходи повинні дозволити отримати найкраще уявлення про ситуацію, і відповідні органи мають оперативніше реагувати на непередбачувані ситуації.

У забезпеченні безпеки в Північному морі відіграють роль багато відомств: від військово-морського флоту і берегової охорони до прокуратури, поліції та спецслужб. 

Окремо найближчим часом буде розроблено комплексну політику щодо Північного моря, щоб було зрозуміло, хто і яку відповідальність несе в кожній ситуації.

Співпраця з іншими країнами, що межують з Північним морем, є важливою. Нещодавно було укладено декларацію про наміри з іншими країнами Північного моря щодо поглиблення співпраці, серед іншого, щодо обміну інформацією, передового досвіду та спільного врегулювання криз. Минулого тижня в Нідерландах відбулася перша робоча зустріч, що стало хорошим початком важливої ​​співпраці.

Читайте також: Нідерланди виділять €54 мільйони на виробництво дронів, в тому числі для України

Гроші, які зараз виділені, призначені на 2024 та 2025 роки. Рішення про подальші інвестиції прийматиме наступний уряд.

Як повідомляв Укрінформ, шість європейських країн, які мають морські кордони у Північному морі, 9 квітня підписали угоду про співпрацю з метою захисту підводної інфраструктури, в тому числі від можливих російських атак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-