Уряд Польщі визначив буферну зону на кордоні з Білоруссю

Уряд Польщі визначив буферну зону на кордоні з Білоруссю

Укрінформ
Уряд Польщі визначив буферну зону на кордоні з Білоруссю, яка у деяких місцях становитиме 2 км.

Про це під час пресконференції в понеділок повідомив глава польського уряду Дональд Туск, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Ми прийняли постанову, результатом якої є розпорядження міністра внутрішніх справ і адміністрації про створення зони на кордоні з Білоруссю, про що голосно дискутувалося останніми днями”, - заявив Туск.

Він зазначив, що йдеться про ускладнення процесу щодо перекидання через кордон нелегальних мігрантів і створення кращих умов для служби прикордонників, поліції та військових.

Туск підкреслив, що уряд усвідомлює зростання рівня дискомфорту жителів прикордонних регіонів від створення цієї буферної зони. Але робитиметься усе можливе, аби допомогти місцевим жителям у зв’язку з гібридною війною Росії й Білорусі проти Польщі.

Читайте також: На польсько-білоруському кордоні зростає напруженість через прибуття нових мігрантів

Глава польського уряду зазначив, що буферна зона кордоні з РБ становитиме від 200 м навіть до 2 км. Він додав, що місця, де глибина буферної зони сягатиме 2 км, не є довгими. Це залежатиме від рельєфу, зокрема лісів, куди прибувають контрабандисти, які очікують там на прибуття нелегалів для їх подальшого перевезення на захід.

Туск повідомив, що польські прикордонники та військові за останні пів року “понад тисячу разів” застосовували вогнепальну зброю для відлякування нелегальних мігрантів, які намагалися силою через загорожу проникнути до Польщі, а у травні таких випадків було 770.

Він поінформував, що міністр національної оборони підготував проєкт закону щодо особливостей застосування вогнепальної зброї на кордоні, аби військові, прикордонники і поліцейські не притягувалися до можливої відповідальності за перевищення повноважень у контексті застосування вогнепальної зброї.

Як повідомлялось, у Польщі помер військовий, який кілька днів тому був поранений ножем нелегальним мігрантом, що намагався потрапити до Польщі з території Білорусі.

Після кількох інцидентів з пораненням військових і прикордонників уряд Польщі вирішив направити на кордон з Білоруссю додаткові сили.

 Фото: twitter.com/mblaszczak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-