Спікер парламенту Молдови засудив виступ держансамблю в Росії

Спікер парламенту Молдови засудив виступ держансамблю в Росії

Укрінформ
Спікер парламенту Молдови Ігор Гросу заявив, що шкодує про виступ державного ансамблю народного танцю Joc у Росії, який, зокрема, відвідав олігарх-втіках Ілан Шор.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«Коли вони виступають на світових сценах, на найвідоміших сценах, коли вони виступають у Румунії, хто може змагатися з нами? Ніхто. Ти можеш створювати імідж, ім'я впродовж всього життя. Але достатньо цього, вибачте, дурного заходу, і ви все перекреслюєте. А потім спробуйте пояснити, що ви неправильно зрозуміли. Але я впевнений, що вони правильно зрозуміли. Потрібно бути більш проникливими та гордими. Коли ця країна Росія вбиває людей у ​​сусідній державі, знищує з лиця землі міста та села, ти їдеш туди розважати бандитів? Мені шкода, що вони так вчинили», — сказав Гросу.

На запитання, чи слід звільнити танцюристів державного академічного ансамблю народного танцю Joc, Гросу відповів, що «ця справа відповідальних установ аналізувати, розмовляти з ними, з'ясовувати, як вони туди потрапили».

Зазначається, що група танцюристів державного академічного ансамблю народного танцю Joc виступила під час Петербурзького міжнародного економічного форуму. Під час танцю до них приєднався олігарх-утікач Ілан Шор.

Представник керівництва ансамблю Joc Марія Андріуца розповіла, що танцюристи не повідомили, що їдуть до Росії саме для участі у цьому заході, і поїхали туди власним коштом.

Читайте також: Парламент Молдови ухвалив декларацію, яка засуджує політику геноциду Росії щодо України

Міністр культури Молдови Серджіу Продан заявив, що відомство проведе внутрішнє розслідування, щоб з'ясувати, як танцюристи ансамблю Joc опинилися в Росії, і хто «надихнув їх на цю поїздку».

Як повідомляв Укрінформ, міністр навколишнього середовища Молдови Серджіу Лазаренку приніс із собою до парламенту фрагмент російської ракети, який йому подарував український колега під час візиту до Кишинева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-