Норвегія збиратиме танки Leopard 2 та планує вийти на міжнародний ринок

Норвегія збиратиме танки Leopard 2 та планує вийти на міжнародний ринок

Укрінформ
З 54 танків Leopard 2 німецького виробництва, які замовила Норвегія, 37 збере норвезький субпідрядник Ritek, що у перспективі планує стати скандинавським центром для обслуговування та модернізації Leopard.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AFP з посиланням на міністерство оборони країни.

Згідно з угодою з німецькою компанією Krauss-Maffei Wegmann, норвезька фірма Ritek стане субпідрядником для німецького виробника танків. У подальшому нова виробнича лінія в Левангері, що на заході Норвегії, імовірно, збиратиме танки на замовлення інших країн. Також планується, що Ritek стане скандинавським центром для обслуговування та модернізації машин Leopard.

"Ця угода допоможе зміцнити потенціал країн НАТО та Європи щодо збільшення виробництва танків у майбутньому", — заявили у норвезькому міністерстві.

У лютому 2023 року уряд Норвегії замовив 54 танки Leopard 2 A8 на загальну суму 19,7 мільярда крон для заміни 36 застарілих машин Leopard 2A4.

Читайте також: Швейцарія передала Німеччині першу партію танків Leopard 2

Наступного місяця Норвегія повідомила, що поставила Україні вісім машин Leopard 2A4.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Норвегії виділяє до 150 мільйонів норвезьких крон (13,7 млн доларів) на обслуговування у Польщі переданих Україні танків типу Leopard.

Фото: opk.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-