У Південній Кореї стався найпотужніший цьогоріч землетрус

У Південній Кореї стався найпотужніший цьогоріч землетрус

Укрінформ
У Південній Кореї у середу стався землетрус магнітудою 4,8 – найпотужніший у цьому році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

За даними Корейської метеорологічної адміністрації (KMA), це найсильніший землетрус, який сколихнув Корейський півострів і його навколишні води у 2024 році.

Землетрус стався за чотири кілометри від округу Північна Чолла, що за 204 кілометри від Сеула, о 08:26 за місцевим часом на глибині восьми кілометрів під землею.

Станом на 14:00 за місцевим часом було зафіксовано п’ятнадцять афтершоків, найсильніший з яких магнітудою 3,1 стався о 13:55.

Землетрус відчули в багатьох частинах країни, включно із районом Сеула, провінцією Чхунчхон та південно-східними регіонами.

За даними пожежників і посадовців Міністерства внутрішніх справ, по усій країні станом на 08:50 ранку було зареєстровано 213 випадків, пов’язаних із підземними поштовхами, у тому числі 77 повідомлень у провінції Північна Чолла.

Читайте також: Південна Корея знову транслюватиме на кордоні з КНДР пропаганду у відповідь на повітряні кулі зі сміттям

Уряд провінції Північна Чолла поінформував, що жодних повідомлень про пошкодження або постраждалих внаслідок землетрусу не надходило.

За прогнозами KMA, підземні поштовхи в країні триватимуть щонайменше тиждень, судячи з минулих записів про землетруси магнітудою від 4 до 5 балів на півострові. Водночас афтершоки після землетрусів можуть тривати впродовж кількох місяців.

Як повідомляв Укрінформ, 3 червня землетрус магнітудою 6,0 стався на півострові Ното, префектура Ісікава у центральній частині Японії. 

Ще один землетрус магнітудою 4,8 пізніше того ж дня стався у районі Ното.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-