У РФ колишнього «вагнерівця» засудили до 18 років колонії за вбивство жінки

У РФ колишнього «вагнерівця» засудили до 18 років колонії за вбивство жінки

Укрінформ
Промисловий районний суд російського Оренбурга засудив до 18 років колонії суворого режиму колишнього найманця ПВК Вагнера Кирила Смирнова за напад на сусіда та вбивство матері друга.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал видання "Верстка".

Журналісти "Верстки" виявили, що суд виніс зазначене рішення наприкінці січня. Смирнова тоді визнали винним за статтями про вбивство, замах на вбивство та крадіжку. Проте, у квітні вирок пом'якшили на два місяці.

Видання пише, що Смирнов повернувся з війни в Україні у квітні 2023 року, а на початку травня він зателефонував сусідові, який займався ремонтом сантехніки, і попросив його зайти, ремонтувати трубу, що протікає. Коли сусід прийшов до квартири, Смирнов напав на нього. У вироку йдеться про те, що колишній найманець почав душити сусіда, після чого спробував ударити його вилкою і не менше одного разу вдарив ножем в область шиї.

Після того, як сантехнік упав, Смирнов зайшов до потерпілого додому та вкрав телефон його дружини. Пізніше додому дістався і сам сусід, звідки його госпіталізували.

Після крадіжки телефону Смирнов вирушив додому до батьків свого друга дитинства Ігоря, дівчині якого він раніше «надавав знаки уваги». Там він застав лише матір друга, яку він побив і багато разів поранив ножем — жінка померла на місці.

Згодом Смирнов повернувся додому, але коли до нього прийшли поліцейські, він вистрибнув з четвертого поверху, отримавши переломи ніг та попереку. Призначаючи покарання, суд врахував як пом'якшувальні обставини участь Смирнова в агресивній війні проти України та наявність медалі «За відвагу».

Читайте також: Найманець «Вагнера» в інтерв’ю розповів про страту польського добровольця

«Верстка» також виявила, що у 2015 році Дзержинський районний суд Оренбурга засудив Смирнова до 12 років позбавлення волі у справі про вбивство та навмисне знищення майна: чоловік прийшов додому до 29-річної дівчини, побив її, душив простирадлом та втопив у ванні. Свої дії фігурант справи пояснив тим, що під час сварки дівчина «образила його гідність та сексуальну орієнтацію». Після вбивства Смирнов підпалив меблі в її квартирі.

Як повідомлялося, за два роки з початку повномасштабної війни проти України понад 107 людей загинули, ще не менше 100 постраждали через злочини, які вчинили учасники бойових дій, котрі повернулися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-