У Бангладеш лауреату Нобелівської премії висунули обвинувачення в розкраданні понад $2 мільйонів

У Бангладеш лауреату Нобелівської премії висунули обвинувачення в розкраданні понад $2 мільйонів

Укрінформ
Спеціальний суд у Бангладеш у середу висунув обвинувачення лауреату Нобелівської премії Мухаммаду Юнусу та ще 13 особам у справі про розкрадання понад 2 мільйонів доларів США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

83-річний Юнус, який отримав Нобелівську премію миру в 2006 році, не визнав себе винним у розкраданні коштів і був звільнений під заставу.

Він заперечив свою причетність до будь-якої корупції.

Cпеціальний суддя Саїд Арафат Хоссейн відхилив клопотання про зняття звинувачень, які стосуються некомерційної компанії Юнуса Grameen Telecom.

Прокуратура звинуватила Юнуса та інших осіб у розкраданні 250 млн така (близько 2 млн доларів США) із фонду соціального забезпечення співробітників компанії Grameen Telecom, яка володіє 34,2% акцій найбільшої в країні компанії мобільного зв’язку Grameenphone, дочірньої компанії норвезького телекомунікаційного гіганта Telenor. Їх також обвинувачують у відмиванні грошей.

Суддя Хоссейн зазначив, що сторона обвинувачення змогла попередньо підкріпити свої аргументи і довести звинувачення у привласненні коштів і незаконному переказі коштів за кордон, додавши, що судовий розгляд має розпочатися 15 липня.

Читайте також: Понад 20 лауреатів Нобелівської премії закликали звільнити політв’язнів у Білорусі

Як повідомлялося, у січні Трудовий суд у столиці Бангладеш засудив лауреата Нобелівської премії миру Мухаммада Юнуса до шести місяців в’язниці за порушення трудового законодавства країни.

Окрім цього, чоловіку також висунута низка інших обвинувачень, пов’язаних з ймовірною корупцією та розкраданням коштів.

Тоді Юнус, який першим почав використовувати мікрокредити для допомоги бідним людям, з’явився у суді і був звільнений під заставу.

Фото: Mamunur Rashid

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-