Суд у Литві визнав правомірним позбавлення громадянства чоловіка колишньої подруги Шойгу

Суд у Литві визнав правомірним позбавлення громадянства чоловіка колишньої подруги Шойгу

Укрінформ
Литовський Регіональний Адміністративний суд відхилив скаргу про позбавлення литовського громадянства Адольфаса Камінскаса, чоловіка Олени Камінскас, матері дітей ексміністра оборони Росії Сергія Шойгу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LRT.

Під час розгляду справи судом було встановлено, що оскаржувана частина наказу, згідно до якого було прийнято рішення про позбавлення громадянства, насправді є законною та обґрунтованою. МВС Литви оголосило про позбавлення Камінскаса литовського громадянства, ґрунтуючись на тому, що він став громадянином Росії і не має права на множинне громадянство.

Камінскас одружений із громадянкою Росії Оленою Камінскас, у минулому Шебуновою. Вона є колишньою подругою ексміністра оборони, нині секретаря Радбезу РФ Сергія Шойгу, має від нього двох дітей. У самих Камінскасів також є ще двоє спільних дітей.

На думку суду, у справі, що розглядається, Камінскасом не було надано даних на користь того, що він дійсно має право бути громадянином Литви та іншої держави одночасно.

Суд також зазначив, що Камінскас, який отримав російське громадянство, протягом двох місяців не поінформував про це відповідальні литовські органи. На думку суду, можна вважати, що заявник діяв навмисне необережно та безвідповідально.

Читайте також: Литва хоче посилити законодавство щодо громадянства

Ухвалене судом рішення ще може бути оскаржене у Головному адміністративному суді Литви.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці 2022 року Прикордонна служба Литви не пустила до країни чоловіка матері дітей тодішнього міністра оборони Росії Сергія Шойгу Адольфаса Камінскаса, який перед тим був позбавлений литовського громадянства.

Фото: utro02.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-