У Південній Кореї лікарі провели масовий страйк

У Південній Кореї лікарі провели масовий страйк

Укрінформ
Найбільша профспілка лікарів Південної Кореї провела у вівторок одноденний загальнонаціональний страйк, який став продовженням чотиримісячної акції протесту проти рішення уряду збільшити кількість місць у медичних школах.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ. 

Близько 10 000 лікарів зібралися біля парламенту в Сеулі на вуличну акцію протесту. Вони вимагали також заблокувати будь-які покарання проти тих, хто брав участь у страйку.

Попри страйк, майже всі медичні заклади та пункти невідкладної допомоги залишалися відкритими – за даними уряду, закрилися лише близько 4% з понад 36 370 комунальних лікарень, розташованих по всій країні.

Голова Корейської медичної асоціації, головної лобістської профспілки лікарів, яка стоїть за вуличним протестом, заявив, що лікарі вийдуть на вулицю на невизначений термін з 27 червня, якщо уряд не прийме їхні вимоги. 

Уряд відкинув цю пропозицію.

Адміністрація президента Юн Сок Йоль наказала комунальним лікарням відновити роботу і попередила про покарання за будь-які незаконні дії, що порушують медичне законодавство країни. 

Вона також завершила розробку планів щодо збільшення набору до медичних шкіл приблизно на 1 500 місць з наступного року, щоб зменшити дефіцит лікарів.

Читайте також: Народжуваність у Південній Кореї впала до нового мінімуму

Близько 100 організацій, що представляють людей, які потребують медичної допомоги, таких як Союз хворих на рак молочної залози Кореї, також закликали лікарів припинити страйки.

Кілька сотень лікарів у великих лікарняних закладах, в тому числі з Сеульського національного університету, розпочали безстроковий страйк з понеділка. 

Як повідомляв Укрінформ, у лютому в Південній Кореї половина з 13 тисяч лікарів-інтернів, які працюють у 100 багатопрофільних лікарнях, подала заяви про звільнення на знак протесту проти планів уряду збільшити прийом до медичних вишів.

Уряд вважає, що реформи необхідні через брак кваліфікованих лікарів. Натомість протестувальники наголошували, що насамперед потрібно забезпечити лікарям кращі умови праці та компенсації.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-