Народжуваність у Південній Кореї впала до нового мінімуму

Народжуваність у Південній Кореї впала до нового мінімуму

Укрінформ
У Південній Кореї в першому кварталі цього року зафіксували на 6% менше новонароджених, аніж за аналогічний період минулого року, натомість рівень смертності зростає.

Про це повідомляє KBS World, передає Укрінформ.

Зазначається, що у першому кварталі у Південній Кореї зареєстрували 60 474 новонароджених, що менше на 6%, аніж за той самий період 2023 року.

За даними Національного статистичного управління, середня кількість дітей, яких жінка може народити протягом життя, становив у країні у першому кварталі 0,76, що є рекордно низьким показником за цей період за всю історію ведення статистики.

Водночас у країні зростає смертність, що пов’язано зі старінням населення. У першому кварталі 2024 року померли 93 тисячі громадян, що на 5,2% більше, аніж за той же період торік. Загалом чисельність населення Південної Кореї скоротилась на 33 тисячі людей.

Згідно із даними статистичного управління, через хронічно низький рівень народжуваності до 2052 року чисельність населення в країні скоротиться у 15 із 17 провінцій та великих міст.

Якщо народжуваність збережеться на нинішньому рівні, чисельність південнокорейців віком до 14 років у 2052 році впаде до 3 мільйонів 610 тисяч осіб та становитиме лише 7,8% населення, прогнозують аналітики.

Читайте також: Папа Франциск закликав італійців народжувати більше дітей через кризу демографічної ситуації

Водночас кількість людей, чий вік перевищує 65 років, до 2052 року становитиме 18 мільйонів 860 тисяч, або 40,8% населення країни.

Як повідомлялося, 10 травня президент Південної Кореї Юн Сок Йоль анонсував створення міністерства для підвищення народжуваності.

Фото: KBS News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-