У Росії опозиціонера Яшина перевели на найсуворіший режим ув'язнення

У Росії опозиціонера Яшина перевели на найсуворіший режим ув'язнення

Укрінформ
У Росії адміністрація виправної колонії №3 Смоленській області перевела опозиційного політика Яшина у приміщення камерного типу (ПКТ) - це один із двох найсуворіших режимів ув'язнення.

Про це повідомляється у Телеграм-каналі Яшина, передає Укрінформ.

"Адміністрація колонії перевела мене з ШІЗО в приміщення камерного типу (ПКТ). Це щось на кшталт в'язниці суворого режиму всередині табору. По суті, та сама камера ШІЗО, тільки вже на постійній основі", - йдеться у повідомленні.

За словами Яшина, він і його адвокат припускали, що переведення у ПКТ станеться.

Опозиціонер назвав це рішення «політично вмотивованим тиском».

Російське законодавство дозволяє відправляти до ПКТ злісних порушників режиму ув'язнення не більше ніж на пів року. Закони не обмежують кількість таких покарань та перерву між ними. В'язні в таких камерах відокремлені від решти ув'язнених, вони окремо гуляють і працюють, їм значно обмежується можливість отримання посилок, заборонені тривалі побачення.

Читайте також: У Росії опозиціонера Яшина не випустили із ШІЗО і додали ще 12 діб

Раніше Яшина тричі відправляли до штрафного ізолятора. Він був переведений на суворі умови утримання майже відразу після прибуття в колонію і поставлений на облік як схильний до екстремізму.

Як повідомляв Укрінформ, російський суд першої інстанції засудив Яшина до 8,5 року ув'язнення у грудні 2022 року через стрим, під час якого політик розповідав про вбивства російськими військами мирних жителів Бучі. Яшин був етапований до колонії у Смоленській області у листопаді 2023 року.

Фото: Телеграм-канал Іллі Яшина

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-