Росія планує призупинити участь у роботі Парламентської асамблеї ОБСЄ

Росія планує призупинити участь у роботі Парламентської асамблеї ОБСЄ

Укрінформ
Російська Рада федерації спільно з Держдумою підготують рішення про призупинення участі Росії в діяльності Парламентської асамблеї ОБСЄ та заморожування виплат цій організації з боку РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в Телеграм-каналі Радфеду країни-агресора.

«Колеги, я б підтримала, давайте дамо таке доручення комітету (Радфеду - ред.) відпрацювати з колегами з Державної думи та підготувати таке рішення про зупинення нашої участі і відповідно про зупинення виплат до Парламентської асамблеї ОБСЄ з боку Російської федерації», - сказала голова Ради федерації Федеральних зборів РФ Валентина Матвієнко на засіданні Ради федерації у середу.

Так вона відреагувала на виступ першого заступника голови комітету РФ з міжнародних справ Володимира Джабарова, який озвучив таку позицію, сказавши, що вона узгоджена з Держдумою РФ. Рішення буде прийняте обома палатами парламенту 3 липня.

Читайте також: У Росії «іноагентам» заборонять брати участь у виборах

Матвієнко і Джабаров окремо наголосили на тому, що такому рішенню передувало те, що Румунія відмовила у видачі віз парламентській делегації РФ для участі в сесії ПА ОБСЄ, яка має відбутися в Румунії з 29 червня по 3 липня.

Як повідомляв Укрінформ, голова Державної думи РФ В'ячеслав Володін погрожував призупиненням членства Росії у Парламентській асамблеї ОБСЄ з одночасним припиненням перерахування коштів ще в лютому цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-