В Індії через екстремальну спеку не витримує енергомережа, є загиблі

В Індії через екстремальну спеку не витримує енергомережа, є загиблі

Укрінформ
В Індії тривають екстремальні погодні умови, такими як сильна спека, зсуви і повені, в результаті яких загинуло щонайменше 11 людей.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У вівторок столиця Індії, Нью-Делі, пережила найспекотнішу ніч за останні шість років, а лікарні 20-мільйонного міста зафіксували щонайменше п'ять смертей від теплового удару на цьому тижні.

Як пише ВВС, температура в місті та інших частинах північної Індії вже кілька тижнів тримається на рівні 44-45 градусів за Цельсієм. А через неймовірну спеку в Делі цього тижня попит на електроенергію зріс до рекордних 8 647 МВт.

Масове використання охолоджувальних приладів створило тиск на ресурси, що призвело до частих відключень електроенергії в штаті.

Читайте також: У Саудівській Аравії через 50-градусну спеку під час хаджу померли понад пів сотні паломників

У понеділок в аеропорту міста сталося відключення електроенергії, яке тривало кілька хвилин і вплинуло на роботу терміналів.

Температура в сусідньому з Делі пустельному штаті Раджастан підскочила до 50 градусів за Цельсієм.

На північному сході країни, в штаті Ассам, повені і зсуви, викликані безперервними дощами, забрали життя щонайменше шістьох людей у ніч на вівторок, повідомили офіційні особи. Серед загиблих - жінка і три її дочки. За словами місцевого чиновника, їхні тіла були знайдені після тригодинної пошукової операції рятувальників.

Загалом у штаті за три останні місяці постраждало понад 160 000 людей, а рівень води у річці Копілі, яка є одною з найбільших приток Брахмапутри, перевищив небезпечну позначку.

Як повідомляв Укрінформ, більшість регіонів Китаю у вихідні потерпають від екстремальних погодних умов - у той час як північні райони і столиця країни Пекін страждають від аномальної спеки, південні провінції накрили потужні зливи, які призвели до повеней і підтоплень.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-