Американські військові ліквідували високопоставленого члена ІДІЛ

Американські військові ліквідували високопоставленого члена ІДІЛ

Укрінформ
Центральне командування США (CENTCOM), до зони діяльності якого входять регіони Близького Сходу, а також Центральної та Південної Азії, у середу офіційно підтвердило успішну ліквідацію високопоставленого представника ІДІЛ у Сирії.

Про це йдеться в повідомленні CENTCOM на його офіційній сторінці у мережі Х, передає Укрінформ.

«16 червня сили Центрального командування США завдали авіаудару в Сирії, ліквідувавши Усаму Джамала Мухаммада Ібрагіма аль-Джанабі, високопоставленого представника, а також посередника ІДІЛ»,- зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що загибель терориста порушить здатність ІДІЛ отримувати ресурси та проводити терористичні атаки в регіоні. У командуванні також підкреслили, що під час операції цивільні особи не постраждали.

Читайте також: Ісламісти влаштували різанину у Конго - щонайменше 42 загиблих

«CENTCOM разом із союзниками та партнерами в регіоні продовжуватиме операції, спрямовані на зменшення оперативних можливостей ІДІЛ, а також забезпечення його остаточної поразки», - зауважили в американському командуванні.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в Сирії був ліквідований інший ватажок ІДІЛ, Абу Зейнаб, який був причетний до нападів на іракські урядові сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-