Україна отримала позитивний висновок МАГАТЕ щодо гарантій нерозповсюдження ядерної зброї

Україна отримала позитивний висновок МАГАТЕ щодо гарантій нерозповсюдження ядерної зброї

Укрінформ
Україна отримала позитивний висновок Міжнародного агентства з ядерної енергії щодо дотримання Угоди про гарантії у зв'язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державні інспекція ядерного регулювання (ДІЯРУ) за результатами засідання робочої групи із застосування гарантій МАГАТЕ в Україні.

"Голова делегації МАГАТЕ в робочій групі Мосатіва Расвесве повідомила, що за результатами застосування гарантій Україна отримала позитивний висновок МАГАТЕ за 2023 рік. Це означає, що наша держава виконала в минулому році вимоги Угоди про гарантії у зв'язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї та Додаткового протоколу до цієї угоди", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на засіданні обговорювався стан виконання вимог Угоди між Україною та МАГАТЕ про застосування гарантій у зв'язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї та Додаткового протоколу до цієї угоди, впливи війни та бойових дій на проведення інспекцій МАГАТЕ на ядерних установках і підприємствах та ряд інших питань.

Читайте також: Гроссі: Між МАГАТЕ та Росією є порозуміння, що перезапуску окупованої ЗАЕС не буде

За підсумками засідання робочої групи буде розроблено заходи для забезпечення ефективного застосування гарантій в Україні та визначено терміни їх реалізації.

Як повідомлялося, у травні Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) розробила і затвердила оновлені Загальні положення безпеки атомних станцій.

Фото: Державна інспекція ядерного регулювання

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-