Південна Корея суворо реагуватиме на дії Росії та КНДР, що загрожуватимуть її безпеці

Південна Корея суворо реагуватиме на дії Росії та КНДР, що загрожуватимуть її безпеці

Укрінформ
Сеул обіцяє суворо реагувати на будь-які дії в рамках договору між Росією і КНДР, який передбачає їх співпрацю у сфері військових технологій, що загрожуватимуть безпеці Південної Кореї.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу заявив речник південнокорейського МЗС Лім Су Сук, якого цитує Yonhap.

«Ми висловлюємо жаль із приводу того, що, попри неодноразові застереження з боку міжнародної спільноти, Росія і Північна Корея підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство і відкрито заявили про наміри розвивати військово-технологічну співпрацю, що прямо порушує резолюції Ради Безпеки ООН», - сказав Лім.

За його словами, уряд країни готує окрему заяву з офіційною позицією щодо змісту договору про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією і КНДР, яку планує оголосити пізніше.

«Південна Корея у співпраці з міжнародним співтовариством, включаючи наших союзників і дружні країни, буде суворо відповідати на будь-які дії (в рамках згаданого договору – ред.), які загрожують нашій безпеці», - підкреслив дипломат.

Читайте також: Південна Корея затримала судно, яке прямувало із Росії до Китаю через КНДР

Як повідомляв Укрінформ, лідери Північної Кореї і Росії Кім Чен Ин та Володимир Путін під час візиту останнього до Пхеньяна 19 червня підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство, яким відносини між двома країнами підвищені до рівня союзницьких.

Цей договір містить, серед іншого, положення про взаємну оборону, згідно з яким кожна країна погоджується допомагати іншій у відсічі зовнішньої агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-