Уряд Південної Кореї перегляне свою позицію щодо постачання зброї Україні

Уряд Південної Кореї перегляне свою позицію щодо постачання зброї Україні

Укрінформ
Уряд Південної Кореї у відповідь на підписання Росією і КНДР договору із взаємними зобов’язаннями надавати негайну військову допомогу у разі нападу на іншу сторону заявив про намір переглянути свою позицію щодо постачання зброї Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

«Уряд висловлює серйозну стурбованість і засуджує підписання договору про всеосяжне стратегічне партнерство між Північною Кореєю та Росією, метою якого є зміцнення взаємного військового та економічного співробітництва цих двох країн», - заявив на спеціальному брифінгу в офісі президента країни радник із нацбезпеки Чан Хо Джин.

За його словами, будь-яка співпраця іноземних країн із Пхеньяном, що прямо чи опосередковано сприяє військовому зміцненню Північної Кореї, буде порушенням резолюцій Ради безпеки ООН і підлягатиме міжнародному контролю та санкціям.

«Ми плануємо переглянути питання підтримки України та змінити політику Південної Кореї щодо ненадання Україні летальної допомоги», - сказав Чан.

Він додав, що Сеул зберігатиме стратегічну невизначеність стосовно зброї, тобто не анонсуватиме типів, кількості і термінів передачі.

«Конкретні заходи будуть оголошені пізніше і буде цікаво подивитись, як на це відповість Росія, а не розкривати наші плани заздалегідь», - сказав радник із нацбезпеки.

Чан додав, що Південна Корея також запровадить додаткові санкції проти чотирьох кораблів, п’яти організацій і восьми осіб, причетних до незаконної передачі зброї та нафти між Росією і КНДР, та внесе до переліку товарів, що підлягають посиленому експортному контролю, ще 243 нові позиції, в результаті чого загальна кількість товарів під санкціями зросте до 1402.

Читайте також: Південна Корея суворо реагуватиме на дії Росії та КНДР, що загрожуватимуть її безпеці

Як повідомляв Укрінформ, лідери Північної Кореї і Росії Кім Чен Ин та Володимир Путін під час візиту останнього до Пхеньяна 19 червня підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство, яким відносини між двома країнами підвищені до рівня союзницьких.

Цей договір містить, серед іншого, положення про взаємну оборону, згідно з яким кожна країна погоджується допомагати іншій у відсічі зовнішньої агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-