У Британії екоактивісти облили фарбою літаки в аеропорту

У Британії екоактивісти облили фарбою літаки в аеропорту

Фото
Укрінформ
Двоє людей були затримані після того, як кліматичні активісти кампанії Just Stop Oil облили кілька приватних літаків фарбою помаранчевого кольору в аеропорту Станстед поблизу Лондона.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Дженніфер Ковальскі та Коул Макдональд із Just Stop Oil прорізали у паркані дірку та за допомогою вогнегасників розпилили помаранчеву фарбу на літаки.

У поліції підтвердили затримання двох жінок віком 22 і 28 років за підозрою у заподіянні злочинної шкоди та втручанні у використання або експлуатацію національної інфраструктури.

Екоактивісти стверджують, що до летовища за кілька годин до акції прилетів літак американської співачки Тейлор Свіфт. Незрозуміло, чи був літак Свіфт серед тих, які стали мішенню кліматичних активістів.

«Невдовзі після п’ятої ранку поліція Ессекса затримала двох протестувальників, які проникли у зону приватної авіації аеродрому, подалі від злітно-посадкової смуги головного пасажирського терміналу», – заявив речник поліції.

Читайте також: У Британії екоактивісти розпилили помаранчевий порошок на Стоунхендж

Він додав, що через інцидент авіарейси скасовані не були, аеропорт працює у звичайному режимі.

За даними поліції графства Ессекс, два літаки були пошкоджені учасниками Just Stop Oil.

Кліматичні активісти оголосили про подальші демонстрації, заявивши, що цього літа галузі, які є ключовими для економіки викопного палива, стануть мішенню демонстрацій групи по всьому світу, якщо лідери «не діятимуть, щоб захистити нас».

Читайте також: У Римі екоактивісти облили «фарбою» вхід до Міністерства охорони здоров’я

У середу у Великій Британії двоє екоактивістів розпилили на частину доісторичної пам’ятки Стоунхендж помаранчевий порошок.

Активісти вимагали від уряду Великої Британії припинити видобуток і спалювання нафти, газу і вугілля до 2030 року.

Фото: Just Stop Oil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-