На залізниці Литви за три місяці уп’ятеро побільшало спроб обійти санкції проти РФ і Білорусі

На залізниці Литви за три місяці уп’ятеро побільшало спроб обійти санкції проти РФ і Білорусі

Укрінформ
На залізниці Литви кількість спроб обійти західні санкції проти Росії та Білорусі за останні три місяці зросла більш як уп'ятеро: у березні було зафіксовано 14 таких спроб, у травні – вже 74.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LRT із посиланням на дані групи литовських залізниць Lietuvos gelezinkeliai (LTG).

Керівник відділу стійкості бізнесу групи LTG Гедімінас Шечкус пояснив, що компанія враховує нові тенденції в обході санкцій, проте вона поки що не може відповісти, чому почастішали спроби їх обійти. Шечкус не виключає, що це спроба перевірити ефективність санкційного контролю.

Керівниця вантажного підприємства LTG Cargo Егле Шіме повідомила, що у березні компанія завернула на кордоні 4 вагона, у квітні – 10, у травні – 62 вагони.

Читайте також: Литва ухвалила 15 резолюцій на підтримку України

Зазначається, що більшість порушень пов'язані з транспортуванням палива чи нафтопродуктів. За три місяці LTG Cargo не задовольнила жодної заявки на їхнє перевезення до Росії, в тому числі, до російського ексклава - Калінінградської області.

Як повідомляв Укрінформ, співробітники литовської компанії LTG Cargo на прикордонному з Білоруссю залізничному пункті Кена регулярно не пропускають російські вагони із символом "Z", що прибувають із Білорусі. Такі вагони відчеплюють і повертають на білоруську територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-