У США відреагували на заяви Кремля про можливе озброєння Пхеньяна

У США відреагували на заяви Кремля про можливе озброєння Пхеньяна

Укрінформ
У Вашингтоні назвали "неймовірно тривожною" заяву російського лідера Володимира Путіна про те, що він не виключає надсилання Москвою зброї Північній Кореї.

Як передає Укрінформ, про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

Як зазначається, в ході візиту Путіна до В’єтнаму після поїздки до Пхеньяна, де РФ та Північна Корея підписали угоду про взаємну оборону, Путін застеріг Південну Корею від озброєння України.

Він також сказав, що перспективи надання РФ зброї Північній Кореї є наслідком озброєння країнами Заходу Києва.

У США висловили глибоке занепокоєння через погрозу Путіна надіслати зброю Пхеньяну, попередивши, що такі дії можуть дестабілізувати Корейський півострів.

"Це викликає неймовірне занепокоєння", – сказав Міллер.

"Звичайно, це дестабілізуватиме Корейський півострів та потенційно призведе до того, що, залежно від типу зброї, яку вони нададуть, це може порушити резолюції Ради Безпеки ООН, які підтримала сама РФ", – додав він.

Водночас Міллер запевнив, що США продовжуватимуть працювати із союзниками в регіоні – Південною Кореєю, Японією та іншими – щоб відповісти на загрозу з боку КНДР.

Читайте також: Столтенберг - про договір між Росією та КНДР: Авторитарні держави дедалі більше об’єднуються

Як повідомляв Укрінформ, уряд Південної Кореї у відповідь на підписання Росією і КНДР договору із взаємними зобов’язаннями надавати негайну військову допомогу у разі нападу на іншу сторону заявив про намір переглянути свою позицію щодо постачання зброї Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-