Столтенберг - про договір між Росією та КНДР: Авторитарні держави дедалі більше об’єднуються

Столтенберг - про договір між Росією та КНДР: Авторитарні держави дедалі більше об’єднуються

Укрінформ
Новий договір про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією та КНДР демонструє зростаючу узгодженість між авторитарними державами та підкреслює важливість того, щоб демократії виступали єдиним фронтом.

Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на панельній дискусії в ході візиту до Канади, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Він наголосив, що Північна Корея надала «величезну кількість боєприпасів» РФ, у той час як Китай та Іран надають підтримку Москві в її загарбницькій війні проти України.

«Ми повинні усвідомлювати, що авторитарні держави дедалі більше об'єднуються. Вони підтримують одна одну так, як ми ніколи раніше не бачили... У той час, поки вони дедалі більше об'єднуються – такі авторитарні режими, як Північна Корея, Китай, Іран, Росія – ще важливіше, щоб ми були єдині як країни, що вірять у свободу і демократію», – зауважив Столтенберг.

Читайте також: Білий дім про зустріч Путіна й Кіма: Росія прагне зібрати свою коаліцію

За словами генсека Альянсу, посилення зближення Росії та інших азійських країн означає, що для НАТО ще більш важливо співпрацювати із союзниками в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Як повідомляв Укрінформ, лідери Північної Кореї і Росії Кім Чен Ин та Володимир Путін підписали у Пхеньяні договір про всеосяжне стратегічне партнерство, яким відносини між двома країнами підвищені до рівня союзницьких.

Фото: Europa Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-