Військові КНДР утретє за місяць перетнули кордон із Південною Кореєю

Військові КНДР утретє за місяць перетнули кордон із Південною Кореєю

Укрінформ
Південнокорейські солдати зробили попереджувальний постріл після того, як війська КНДР, втретє за місяць, перетнули кордон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

Південнокорейські військові зробили попереджувальний постріл після того, як північнокорейські солдати перетнули кордон, а потім відступили. Це вже третій подібний інцидент цього місяця на Корейському півострові", - йдеться у повідомленні.

Декілька північнокорейців, які працювали у демілітаризованій зоні, що розділяє дві країни, перетнули кордон Південної Кореї у четвер та відступили після усного попередження, яке супроводжувалося попереджувальним пострілом, йдеться у повідомленні Об'єднаного комітету керівників штабів Південної Кореї.

Читайте також: У США відреагували на заяви Кремля про можливе озброєння Пхеньяна

Інцидент стався через декілька годин після того, як російський лідер Володимир Путін завершив свій перший за 24 роки візит до Північної Кореї, де він та місцевий лідер Кім Чен Ин підписали велику угоду, згідно з якою дві країни прийдуть на допомогу одна одній у разі вчинення нападу на одну з них.

За словами південнокорейських військових, упродовж останніх місяців Північна Корея надсилає велику кількість військових у буферну зону для здійснення таких заходів, як встановлення мін, облаштування протитанкових загороджень, а також ремонт автошляхів.

Як повідомляв Укрінформ, Сеул обіцяє суворо реагувати на будь-які дії в рамках договору між Росією і КНДР, який передбачає їх співпрацю у сфері військових технологій, що загрожуватимуть безпеці Південної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-