Більшість інформатак останнім часом росіяни спрямовують на ЄС - експерт

Більшість інформатак останнім часом росіяни спрямовують на ЄС - експерт

Укрінформ
Останнім часом росіяни більшість своїх інформаційних атак спрямовують на Європейський Союз.

Про це сказав виконавчий директор Інституту інформаційної безпеки Артем Біденко на брифінгу в Укрінформі на тему: «Тенденції інформаційного простору України: основні виклики та загрози».

Як пояснив експерт, пропагандистську активність росіян спричинено виборами до Європарламенту та Глобальним самітом миру, організованим Україною.

«Більшість інформаційних атак росіяни проводили на території Європейського Союзу. Це викликано об’єктивними політичними причинами — вибори до Європарламенту та проведення Саміту миру. 60% своїх зусиль і ресурсів, фінансів, хакерських атак росіяни витрачали на те, щоб переконати європейців у наративах чи контрнаративах, які потрібні для реалізації їхньої деструктивної політики», - сказав Біденко.

Він нагадав, що про безпрецедентний рівень інформаційних загроз з боку Росії лунали заяви на вищому рівні ЄС, а до боротьби з ними залучили навіть правоохоронні органи.

Читайте також: Кіберфахівці СБУ щомісяця фіксують понад тисячу інформаційних атак на Україну

«Росіяни діяли на страхах і фобіях людей, максимально мобілізували для цього мережі своїх псевдоекспертів та організацій на підтримку крайніх правих або лівих партій на виборах до Європарламенту. Цей вал був настільки великий, що навіть залучили правоохоронні органи. Відбулося кілька хвиль арештів інформаційних агентів, викрито кілька мереж Росії, яких висилали за межі Євросоюзу», - зазначив Біденко.

Як повідомляв Укрінформ, у ГУР попереджали, що російські спецслужби готують чергову інформаційно-психологічну операцію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-