Заяви Байдена про можливий вступ України в НАТО спровокували Росію почати війну - Трамп

Заяви Байдена про можливий вступ України в НАТО спровокували Росію почати війну - Трамп

Укрінформ
Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що його опонент Джо Байден ніколи не мав обіцяти Україні можливості членства в НАТО.

Як передає Укрінформ, про це Трамп сказав в етері подкасту All In.

Кандидат у президенти США висловив переконання, що вторгнення РФ у лютому 2022 року спровокували саме наміри України приєднатися до НАТО.

"Я вже 20 років чую, що якщо Україна піде до НАТО – це буде реальною проблемою для РФ. Я чув це довгий час. Я думаю, що саме тому ця війна розпочалася", – сказав Трамп.

"Джо Байден постійно говорив неправильні речі, і одна з неправильних речей – він сказав, що Україна піде у НАТО… Коли я чув, як він говорить, я думав: цей хлопець почне війну", – додав Трамп.

Він вкотре заявив, що якби він залишався президентом США, повномасштабна війна Росії не розпочалася б.

Читайте також: Трамп міг досі не визначитися у своїй політиці щодо України - експосол Тейлор

"Чотири роки ніхто навіть не говорив, що Росія піде на Україну. Цього б ніколи не сталося. Росія не збиралась нападати на Україну. Як тільки я пішов (з Білого дому - ред.), вони почали шикуватися біля кордонів. І я подумав, що Путін... робить це з метою переговорів. Тоді зненацька вони напали… Байден говорив протилежне до того, що, я думаю, він мав казати. Речі, які він говорив і досі говорить, божевільні", – зазначив Трамп.

Як повідомлялося, союзники по НАТО обговорюють, які зобов'язання надати Україні щодо вступу в Альянс на майбутньому (75-му) саміті у Вашингтоні.

Фото: Tom Williams/CQ Roll Call

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-