Уряд Словаччини звинувачує попередників у держзраді через військову допомогу Україні

Уряд Словаччини звинувачує попередників у держзраді через військову допомогу Україні

Укрінформ
Міністерство оборони Словаччини ініціює порушення кримінальної справи проти попереднього уряду, зокрема проти ексміністра оборони Ярослава Надя, заявивши, що тимчасовий уряд не мав права приймати таке фундаментальне рішення, як передача 13 літаків МіГ-29 Україні.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Зазначається, що проросійський уряд Словаччини звинуватив свого попередника у державній зраді та зловживанні службовим становищем у зв'язку з наданням військової допомоги Україні, що нібито залишило Словаччину без протиповітряної оборони.

«Я особисто вважаю, що Ярослав Надь є зрадником, і він не повинен залишитися безкарним», — заявив представник Міноборони Словаччини Ігор Меліхер журналістам у Братиславі в п’ятницю.

Прем'єр-міністр країни Роберт Фіцо пообіцяв припинити військову допомогу Києву після повернення до влади минулого року. Попередня адміністрація на чолі з Едуардом Гегером, вірним союзником Києва у протистоянні російській агресії, не змогла отримати вотум довіри в парламенті й перебувала в режимі тимчасового уряду ще до того, як ухвалила рішення про відправку військових літаків в Україну, пише видання.

Надь захищав рішення про надання Україні МіГів як «юридично обґрунтоване», оскільки воно базувалося на правовому аналізі та колективному схваленні уряду. Його союзники заявляють, що кримінальне обвинувачення є частиною гібридної війни, що походить з Росії.

Читайте також: Партія Фіцо програла на виборах до Європарламенту

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня минулого року Фіцо заявив, що його уряд припиняє військову допомогу Україні.

Згодом він заявив, що словацький уряд не блокуватиме постачання зброї та боєприпасів в Україну від приватних виробників.

Торік Словаччина передала всі 13 обіцяних винищувачів МіГ-29 Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-