Поблизу Рафаха обстріляли наметовий табір біженців, Ізраїль заперечує причетність

Поблизу Рафаха обстріляли наметовий табір біженців, Ізраїль заперечує причетність

Укрінформ
У районі Аль-Мавасі в секторі Гази, який знаходиться на захід від Рафаха, був обстріляний наметовий табір з біженцями і будівля Міжнародного комітету Червоного Хреста, багато загиблих і поранених.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ. 

В МКЧХ заявили, що "снаряди великого калібру впали в кількох метрах від офісу і резиденцій МКЧХ у п'ятницю вдень", але не уточнили, хто їх випустив. 

У заяві сказано, що 22 загиблих і 45 поранених після обстрілу були доставлені в найближчий польовий госпіталь Червоного Хреста і що "надходять повідомлення про нові жертви".

Міністерство охорони здоров'я Гази, підконтрольне ХАМАСу, повідомило про 25 загиблих і 50 поранених, відповідальність за обстріл воно покладає на Ізраїль. 

Представник ЦАХАЛу заявив, що немає "жодних ознак" того, що атака була здійснена Армією оборони Ізраїлю.

"Проведене первинне розслідування свідчить про те, що немає жодних ознак того, що ЦАХАЛ завдав удару по гуманітарній зоні в Аль-Мавасі. Інцидент перебуває на стадії розгляду", - повідомили військові.

Військові заявили, що їхні сили проводять "точні, побудовані на розвідданих" дії в районі Рафаха, де війська виявили тунелі, що використовуються терористичними угрупованнями.

У МКЧХ засудили цей інцидент, додавши, що "раніше в будівлю вже потрапляли випадкові кулі".

Читайте також: Ізраїль заявляє про ліквідацію половини сил ХАМАСу в Рафаху

Бойові дії також тривали в центральній частині Гази, де елітний підрозділ ЦАХАЛу "Привид" завершив рейд в університеті, який, за словами військових, використовувався як командний центр ХАМАСу. Солдати виявили в університеті схованку зі зброєю і вибухівкою, додали військові.

Вважається, що в Газі досі утримуються 120 заручників, 116 з яких були викрадені 7 жовтня, а також двоє цивільних осіб, яких утримують там вже майже десять років.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Катару шейх Мохаммед бін Абдулрахман Аль Тані заявив, що у перемовинах щодо припинення вогню у секторі Гази досягнуто певного прогресу, однак між Ізраїлем та ХАМАСом залишаються розбіжності.

Фото з сайту rte.ie

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-