Німецькі праві планують створити нову фракцію в Європарламенті

Німецькі праві планують створити нову фракцію в Європарламенті

Укрінформ
Німецька праворадикальна партія «Альтернатива для Німеччини» (AfD) планує створити фракцію в Європарламенті під назвою «Сувереністи».

Про це пише журнал Spiegel, передає Укрінформ.

AfD після виключення її з фракції «Ідентичність і демократія» планує створити нову фракцію під назвою «Сувереністи», пише видання з посиланням на листування електронною поштою членів партії. Серед можливих членів нової фракції мають бути інші праві партії, зокрема, за даними Spiegel, правоекстремістські SOS Romania, SeAcabó La Fiesta з Іспанії, NIHK з Греції, Konfederacja Wolnosc i Niedpodleglosc з Польщі, Hnutie Republika зі Словаччини та угорська Hazank Mozgalom.

Основою групи має стати так звана Софійська декларація проросійської правоекстремістської партії «Відродження» з Болгарії від квітня 2024 року, яка закликає покінчити з бюрократією ЄС.

Читайте також: Вибори до Європейського парламенту: обнадійливі результати для України

Разом ці партії також виступають за мирні переговори між Україною та Росією.

На виборах до Європейського парламенту два тижні тому праві партії в багатьох країнах отримали значне зростання. Зокрема, AfD на виборах до Європарламенту набрала в Німеччині 15,9 відсотка.

Як повідомляв Укрінформ, німецьку AfD було виключено з фракції «Ідентичність і демократія» після скандалу з головним кандидатом Максіміліаном Кра.

Фото ілюстративне / dpa/Daniel Karmann

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-