США спростували заяви хуситів про «успішну атаку» на авіаносець «Дуайт Ейзенхауер»

США спростували заяви хуситів про «успішну атаку» на авіаносець «Дуайт Ейзенхауер»

Укрінформ
Центральне командування Збройних сил США спростувало заяви хуситів про «успішну атаку» на американський авіаносець USS Dwight D. Eisenhower у Червоному морі.

Про це йдеться у повідомленні командування соцмережі Х, передає Укрінформ.

Про «успішну операцію» проти авіаносця єменські хусити заявили в суботу. «Ракетні підрозділи наших збройних сил провели операцію у північній частині Червоного моря, ціллю якої був американський авіаносець USS Dwight D. Eisenhower, із застосуванням кількох балістичних та крилатих ракет, і вона успішно досягла своїх цілей», - цитує Xinhua військового речника хуситів Ях’ю Саріа.

Натомість у Центральному командуванні Збройних сил США назвали ці заяви неправдивими. Американські військові наголосили, що 22 червня авіаносець залишив регіон, у якому перебував сім місяців. Зазначається, що авіаційна група корабля становить 90 літаків та гелікоптерів.

Читайте також: США знищили три кораблі хуситів у Червоному морі

За інформацією The Times of Israel, командування США наказало авіаносцю USS Dwight D. Eisenhower, який очолює американську військову операцію проти єменських хуситів у Червоному морі, повернутися додому.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати та Велика Британія завдають ударів по об'єктах у Ємені, пов'язаних з хуситами, у відповідь на атаки бойовиків на цивільні судна та військові кораблі у Червоному морі.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-