КНДР знову запустила повітряні кулі зі сміттям до Південної Кореї

КНДР знову запустила повітряні кулі зі сміттям до Південної Кореї

Укрінформ
Північна Корея вже уп’яте з кінця травня запустила повітряні кулі зі сміттям у бік Південної Кореї.

Про це з посиланням на сеульських військових повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Об'єднаний комітет начальників штабів заявив, що невстановлена кількість повітряних куль, запущених Північною Кореєю, рухалася у південно-східному напрямку з північної частини провінції Кьонгі, яка прилягає до Сеула.

Військові порадили населенню не торкатися повітряних куль, які впали, і повідомляти про них військовим або поліцейським структурам.

Останній запуск відбувся після того, як Кім Йо Чжон, сестра північнокорейського лідера Кім Чен Ина, натякнула в п'ятницю на відправку повітряних куль у відповідь на антипхеньянські листівки, запущені північнокорейськими перебіжчиками в Південній Кореї за допомогою повітряних куль.

Починаючи з 28 травня і до 9 червня, Північна Корея чотири рази запустила на Південь понад 1600 повітряних куль зі сміттям.

Читайте також: Південна Корея відкрила попереджувальний вогонь через порушення кордону солдатами КНДР

Зазначається, що впродовж багатьох років північнокорейські перебіжчики в Південній Кореї і активісти за допомогою повітряних кульок надсилали на Північ антипхеньянські листівки, прагнучи заохотити північних корейців до повстання проти правлячого режиму КНДР.

Як повідомляв Укрінформ, 9 червня Південна Корея заявила, що вперше за шість років встановить гучномовці біля кордону із Північною Кореєю та відновить пропагандистські трансляції у відповідь на запуски Пхеньяном повітряних куль зі сміттям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-