Росія в обмін на снаряди може допомогти КНДР з розробкою ракет - Держдеп

Росія в обмін на снаряди може допомогти КНДР з розробкою ракет - Держдеп

Укрінформ
Росія в обмін на північнокорейські артилерійські боєприпаси та інше озброєння для війни в Україні може надати Пхеньяну технічну допомогу з розробкою ядерної зброї і ракет великої дальності.

Про це заявив заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл у Вашингтоні на заході аналітичного центру Council on Foreign Relations, повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Тривають дискусії про те, що Північна Корея отримує взамін, і це може бути пов’язано з її ядерною програмою, розробкою ракет великої дальності, проєктами в енергетиці тощо». – сказав Кемпбелл.

За його словами, від початку російського вторгнення в Україну Москва посилила військову співпрацю з Іраном, Північною Кореєю та Китаєм, які підтримують військово-промислову базу РФ, проте останній може бути стурбований поглибленням зв’язків Москви з Пхеньяном.

«Я вважаю справедливим сказати, що Китай певною мірою стурбований тим, що відбувається між Росією та Північною Кореєю. Вони вказали на це в деяких наших взаємодіях і ми бачимо певну напругу, пов’язану з цими речами (стрімким зближенням РФ і КНДР – ред.)», - зауважив американський топдипломат.

Читайте також: У Кореї заявили, що не матимуть перешкод для допомоги Україні у разі надання Росією зброї КНДР

Кемпбелл уточнив, що занепокоєння китайської сторони більшою мірою пов’язане з тим, що Москва може підштовхнути Пхеньян до провокаційних кроків, таких як обстріли Південної Кореї, що призведуть до кризи в Північно-Східній Азії і чого Пекін не хотів би бачити.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати, Південна Корея та Японія засуджують поглиблення військової співпраці між Північною Кореєю та Росією, включаючи продовження постачання зброї з КНДР до РФ для підтримки російського вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-