Індонезія хоче працювати з Росією і не приховує цього - посол України

Індонезія хоче працювати з Росією і не приховує цього - посол України

Ексклюзив
Укрінформ
Індонезія не приховує, що хоче розвивати бізнесові та туристичні контакти з Росією, бо такі ідеологічні установки були сформовані в країні за багато років.

Про це сказав посол України в Індонезії Василь Гамянін в інтерв’ю Укрінформу.

Коментуючи повідомлення російських ЗМІ про зростання товарообігу між Росією та Індонезією у першому кварталі на 17 відсотків, дипломат зауважив, що «це не ті цифри, щоб ми про них взагалі думали».

«До початку повномасштабного вторгнення товарообіг між Індонезією та Україною становив близько 1 млрд 300 млн доларів, а з Росією – 3 млрд. Зараз у них товарообіг виріс на 17 відсотків – для двох таких величезних країн це майже нічого», - сказав Гамянін.

Він зазначив, що Індонезія наразі відправляє в Росію «все, що має», бо РФ багато чого не може купити через санкції, а Росія трошки наростила експорт мінеральних добрив і зерна.

«Так, індонезійці торгують з росіянами і відверто кажуть, що хотіли б дешево купувати російську нафту, але не вміють її переробляти. А проєкт з переробки російської нафти, який вони реалізували, вже два з половиною роки як зупинений через санкції. Індонезія хоче працювати з Росією і не приховує цього. Вони хочуть розвивати з нею туризм, відновити прямі рейси на Балі з Москви», - зазначив посол України.

За його словами, сформовані роками ідеологічні установки «за один день не переб’єш, і Росія й зараз продовжує вкидати мільйони в їх підтримання».

Читайте також: Посол України вважає великим досягненням участь індонезійського колеги в Саміті миру

Як повідомляв Укрінформ, 24 червня Рада міністрів ЄС ухвалила 14-й пакет санкцій проти Росії, який передбачає заходи проти «тіньового» флоту РФ і вводить більш жорстку заборону на польоти російських літаків у повітряному просторі Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-