У Росії заочно заарештували лідера Ічкерії Закаєва

У Росії заочно заарештували лідера Ічкерії Закаєва

Укрінформ
Росія оголосила главу уряду Чеченської республіки Ічкерія в екзилі Ахмеда Закаєва в міжнародний розшук у кримінальній справі про «створення терористичної спільноти» та «публічне виправдання тероризму». Він також заарештований у Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Розслідування у справі в РФ було закінчено та передано до Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону. Судячи з картки, перше засідання було призначено на 18 червня, але його перенесли на 2 липня.

Другим обвинуваченим у справі став Мурад Юсупов. Він вважається командиром Окремого батальйону особливого призначення (офіційно підрозділ очолює Хаджі-Мурад Зумсо), який входить до складу Міжнародного легіону армії України. Закаєв та Юсупов внесені Росфінмоніторингом до переліку екстремістів та терористів.

Раніше, в листопаді 2022 року, управління ФСБ по Чечні повідомляло, що проти Закаєва порушено справу за статтею про «створення терористичної спільноти». Про справу, заведену проти нього за статтею про «публічне виправдання тероризму», стало відомо ще до початку повномасштабної війни в Україні — у березні 2021 року.

Читайте також: Західні експерти потроху звикають до думки про розпад Ерефії

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2022 року український парламент ухвалив Заяву Верховної Ради про визнання Чеченської Республіки Ічкерія тимчасово окупованою Російською Федерацією і засудження вчинення геноциду чеченського народу.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-