Зеленський - про ордери для Шойгу та Герасимова: Сподіваємося побачити їх за ґратами

Зеленський - про ордери для Шойгу та Герасимова: Сподіваємося побачити їх за ґратами

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський привітав рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі видати ордери на арешт секретаря Ради безпеки РФ, ексміністра оборони Росії Сергія Шойгу та начальника Генерального штабу ЗС РФ Валерія Герасимова.

Про це глава Української держави написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Вітаю сьогоднішні ордери на арешт, видані Міжнародним кримінальним судом щодо двох ключових фігур у російському військовому керівництві. Обох звинувачують у скоєнні жахливих злочинів проти цивільних осіб в Україні під час безросудних бомбардувань Росією критичної цивільної інфраструктури в Україні. Ці варварські ракетні та дронові удари тривають, вбиваючи людей і завдаючи шкоди по всій Україні», – зазначив Зеленський.

За його словами, кожен злочинець, причетний до планування та виконання цих ударів, повинен знати, що правосуддя буде здійснене. «І ми сподіваємося побачити їх за ґратами», – додав Президент.

Він підкреслив, що сьогоднішнє рішення є чітким свідченням того, що правосуддя за російські злочини проти українців неминуче. Воно чітко демонструє, що жодне військове звання чи двері кабінетів не можуть захистити російських злочинців від відповідальності.

Читайте також: Злочини Соловйова, Симоньян і Медведєва: правозахисники просять МКС провести розслідування

«Ми з нетерпінням чекаємо на подальші ордери на арешт, щоб позбавити Росію відчуття безкарності. Відчуття, яке десятиліттями підживлювало російські злочини. Відповідальність — це єдиний спосіб покласти їм край», – підсумував Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 25 червня судді Міжнародного кримінального суду видали ордери на арешт Шойгу та Герасимова.

17 березня 2023 року було оголошено, що Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт правителя Росії Володимира Путіна та уповноваженої при президенті РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у воєнних злочинах – незаконній депортації та переміщенні населення, зокрема дітей, з окупованої території України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-