Зустріч Європейської ради розпочнеться з обговорення із Зеленським військової допомоги Україні

Зустріч Європейської ради розпочнеться з обговорення із Зеленським військової допомоги Україні

Укрінформ
Глави держав та урядів ЄС, які завтра візьмуть участь у дводенному саміті у Брюсселі, розпочнуть засідання Європейської ради зі спілкування з Президентом Володимиром Зеленським та обговорять нагальні питання щодо посилення військової допомоги Україні.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у листі-запрошенні президента Європейської ради Шарля Мішеля лідерам країн ЄС до участі у брюссельському саміті.

«Наша зустріч розпочнеться у четвер, 27 червня, о 14.00 з обміну (думками) з Президентом Зеленським. Це дасть нам змогу обговорити ситуацію на місці, а також відмітити певні досягнення з часу минулої зустрічі», - зазначив Мішель.

Зокрема, за його словами, у Європейської ради буде можливість привітати ухвалення рамок на переговори та проведення міжурядових конференцій з Україною, Молдовою і Чорногорією, що стали історичними кроками з підтримки цих країн на шляху до членства в Європейському Союзі.

«До того ми були рішучими та амбітними, спрямовуючи надзвичайні надходження від заблокованих активів Росії для підтримки України цього року. Для наступних років, разом із партнерами, ми забезпечимо кредити для України на додаткові 50 мільярдів євро», - написав президент Євроради.

«Також імперативом є те, що ми маємо інтенсифікувати нашу військову підтримку України, фокусуючи (увагу) на протиповітряній обороні, боєприпасах та ракетах. На додаток, ми маємо продовжувати залучення широкої міжнародної підтримки для справедливого миру в Україні на основі Хартії ООН», - додав Мішель.

Читайте також: Рада ЄС схвалила проєкт безпекової угоди з Україною

Як зазначається в листі, лідери країн ЄС мають також розглянути Стратегічний порядок денний, який визначить головні напрямки розвитку та реформ ЄС на наступні п’ять років та орієнтири для наступного інституційного циклу в європейському співтоваристві. У цьому ж контексті учасники саміту мають погодити інституційні призначення на ключові посади в євроінституціях.

Глави держав та урядів країн ЄС розглянуть ситуацію на Близькому Сході та, як очікується, підтвердять свою позицію щодо конфлікту в Газі, включаючи заклик до негайного припинення вогню, до звільнення всіх заручників, надання доступу до гуманітарної допомоги та до пошуку сталого та тривалого миру в регіоні на основі принципу «двох держав».

Крім цього, учасники саміту підіб’ють підсумки роботи з виконання рішень попередньої зустрічі на вищому рівні, яка у березні прийняла важливі рішення у сфері зміцнення системи європейської безпеки й оборони та зі зміцнення конкурентоспроможності Європейського Союзу на глобальному ринку.

Як повідомлялося, 27-28 червня у Брюсселі відбудеться засідання Європейської ради, одним із головних питань якої буде продовження підтримки України у її боротьбі проти російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-