Боррель засудив рішення Росії блокувати доступ до понад 80 європейських видань

Боррель засудив рішення Росії блокувати доступ до понад 80 європейських видань

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель засудив рішення російської влади блокувати доступ до більш як 80 європейських видань на території Росії, назвавши його абсолютно необґрунтованим.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві високого представника ЄС, яка оприлюднена 26 червня на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«ЄС засуджує абсолютно необґрунтоване рішення російської влади заблокувати доступ до більше 80-ти європейських медіа в Росії. Це рішення надалі обмежує доступ до вільної та незалежної інформації, а також розширює вже й без того важку цензуру в Росії. Заборонені європейські медіа працюють відповідно до журналістських принципів та стандартів. Вони доносять фактичну інформацію також до російської аудиторії, включно про злочинну агресивну війну Росії проти України», – йдеться у повідомленні.

Як зазначив високий представник ЄС, російські пропагандистські видання, що поширюють дезінформацію, проти яких ЄС застосував обмежувальні заходи, не є вільними та незалежними медіа. Їхнє мовлення в ЄС було призупинено, тому що згадані російські видання перебувають під контролем російської влади, їх використовують як інструмент із підтримки загарбницької війни Росії проти України.

Читайте також: У «мирні пропозиції» Путіна вірять ті, хто передивився Russia Today - Шольц

«Повага до свободи висловлювань та медіа є для ЄС ключовою цінністю. ЄС буде продовжувати сприяти доступності фактичної інформації, також для аудиторії в Росії», – йдеться у заяві високого представника ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві закордонних справ РФ заявили про обмеження з 25 червня доступу в Росії до сайтів 81 європейського видання. В МО РФ заявили, що рішення стало «відповідним кроком» на дії Ради Євросоюзу, яка 24 червня ухвалила рішення про блокування на території ЄС сайтів чотирьох російських ЗМІ: пропагандистського Voice of Europe, держагентства РИА Новости, а також "Известий" та "Российской газеты".

Під блокування в Росії потрапили сайти видань із 25 країн ЄС, зокрема Німеччини, Франції, Іспанії, Італії, Чехії, Швеції, Польщі та Фінляндії, а також загальноєвропейських ЗМІ.

Серед ЗМІ такими, що потрапили під заборону в РФ, зокрема, значаться: Der Spiegel, El Mundo, El Pais, La Stampa, La Repubblica, Helsingin Sanomat, Le Monde, Agence France-Presse, Politico, Euobserver, литовське агентство LRT, естонська версія порталу Delfi, держтелерадіокомпанія ORF з Австрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-