Білий дім назвав суд над Гершковичем спробою використати журналіста як розмінну монету

Білий дім назвав суд над Гершковичем спробою використати журналіста як розмінну монету

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає суд над журналістом WSJ Еваном Гершковичем в Росії фіктивним процесом, який має на меті використати чергового громадянина США в якості розмінної монети.

Про це заявив у середу під час телефонного брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«На нашу думку, (суд над Еваном Гершковичем – ред.) є нічим іншим, ніж фіктивним судовим процесом. Я наголошу це ще раз: Еван ніколи не працював на уряд Сполучених Штатів, Еван – не шпигун, журналістика – це не злочин», - зауважив радник Білого дому.

Кірбі зазначив, що російська влада не змогла обґрунтувати правомірність затримання, а також подальшого ув’язнення Евана. Тож тепер його, як і іншого громадянина США, Пола Вілана, російський режим використовує «в якості розмінної монети». 

Представник адміністрації також повідомив, що російська влада надала посольству США в Москві короткий доступ до зали суду перед початком засідання. Однак американським дипломатам не дозволили поговорити з Гершковичем.

«Очевидно, що ми уважно стежитимемо за ситуацією, і, звісно, наше посольство в Москві надалі намагатиметься добиватися присутності на подальших слуханнях», - додав Кірбі.

Він також підкреслив, що в Сполучених Штатах захоплюються стійкістю Гершковича попри те, через що йому доводиться пройти.

Читайте також: «Репортери без кордонів» закликали Кремль негайно звільнити журналіста Гершковича

«Ми хочемо, щоб і Еван, і Пол знали, що ми глибоко дбаємо про їхнє благополуччя, і що ця адміністрація продовжить робити все можливе, щоби повернути їх додому», - зауважив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, у середу суд у Росії провів закрите засідання у справі кореспондента американського видання The Wall Street Journal Евана Гершковича, звинуваченого російським режимом у шпигунстві. Наступне засідання заплановане на 13 серпня. Посольство США в Москві заявило, що російська влада не надала жодних доказів на підтвердження звинувачень, та закликало РФ негайно звільнити Гершковича і припинити використовувати громадян США як важелі для досягнення політичних цілей.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-