Міністр оборони Ізраїлю обговорив із Салліваном завершення угоди про припинення вогню в Газі

Міністр оборони Ізраїлю обговорив із Салліваном завершення угоди про припинення вогню в Газі

Укрінформ
Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант обговорив з радником президента США з питань нацбезпеки Джейком Салліваном зусилля щодо завершення угоди про припинення вогню в секторі Гази та звільнення заручників із полону ХАМАСу.

Про це повідомили в середу за результатами зустрічі в Білому домі, передає Укрінформ.

«Сторони обговорили поточні зусилля щодо завершення угоди про припинення вогню (в Газі – ред.) разом зі звільненням заручників. Міністр Галант підтвердив підтримку ізраїльським урядом угоди, запропонованої президентом Байденом і схваленої Радою Безпеки ООН, G7 та країнами світу», - зазначається в повідомленні.

Радник президента США, зі свого боку, підтвердив «непохитну відданість Сполучених Штатів безпеці Ізраїлю», у тому числі, на тлі загроз з боку проіранських терористичних угруповань, таких як ліванська Хезболла.

Салліван і Галант також обговорили дипломатичні зусилля США щодо врегулювання військових дій у Лівані, що має забезпечити повернення ізраїльських та ліванських сімей додому в прикордонних регіонах. Окремо під час зустрічі йшлося про гуманітарну кризу в Газі та необхідність збільшення допомоги для населення регіону.

Читайте також: Остін і Галант обговорили деескалацію на кордоні Ізраїлю й Лівану

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант перебуває з візитом у Вашингтоні. Напередодні він провів переговори з держсекретарем США Ентоні Блінкеним і главою Пентагону Ллойдом Остіним щодо зменшення напруженості в регіоні та спільної відповіді на виклики безпеці в умовах збройного протистояння Ізраїлю силам ХАМАСу, Хезболли та інших угруповань.

Фото: Ariel Hermoni/Defense Ministry

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-