Польща та країни Балтії хочуть, аби ЄС створив оборонну лінію на кордоні з Росією й Білоруссю

Польща та країни Балтії хочуть, аби ЄС створив оборонну лінію на кордоні з Росією й Білоруссю

Укрінформ
Європейському Союзу має убезпечитися від військових та гібридних загроз шляхом розбудови оборонної інфраструктури вздовж кордону із Росією та Білоруссю.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters, про це йдеться у спільному листі лідерів Польщі, Естонії, Литви та Латвії до президента Європейської Ради.

“Зведення системи оборонної інфраструктури вздовж зовнішніх кордонів Євросоюзу з Росією та Білоруссю вирішить нагальну потребу убезпечення ЄС від військових та гібридних загроз”, - написали вони.

Зазначається, що цю пропозицію, яка потребуватиме фінансової підтримки усіх членів ЄС, буде обговорено під час саміту Євроради 27 червня.

“Масштаб та ціна цього спільного починання вимагає політичної та фінансової підтримки Євросоюзу… Необхідно вжити надзвичайних заходів, оскільки зовнішні кордони ЄС потрібно захищати й обороняти як військовими, так і цивільними методами”, - наголошується у листі.

Читайте також: У Німеччині зросла кількість нелегалів із «білоруського маршруту»

Створення оборонної системи вздовж 700 км кордону ЄС із Росією та Білоруссю обійдеться приблизно у 2,5 млрд євро, зауважує Reuters.

Лідери Польщі, Латвії, Литви та Естонії також висловили переконання, що створення такої лінії оборони ЄС має відбуватися у погоджені з НАТО та відповідно до його військових вимог.

Як повідомляв Укрінформ, Фінляндія збільшує кількість патрулів, БПЛА та електронних детекторів, а також будує паркани вздовж ділянок кордону з Росією.

Фото: Ministerstwo Obrony Narodowej, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-