У Польщі cтворять спецпідрозділи прикордонників, щоб захиститися від мігрантів

У Польщі cтворять спецпідрозділи прикордонників, щоб захиститися від мігрантів

Укрінформ
МВС Польщі має намір створити спецпідрозділи Прикордонних сил країни, завданням яких буде захист кордону від агресивних дій нелегальних мігрантів.

Про це в Сеймі Польщі заявив заступник глави МВС країни Чеслав Мрочек, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми створимо спецпідрозділи Прикордонної служби, призначені для захисту кордону”, - зазначив Мрочек.

Він підкреслив, що це потрібно було зробити вже давно.

Читайте також: Польща та країни Балтії хочуть, аби ЄС створив оборонну лінію на кордоні з Росією й Білоруссю

За його словами, ще два місяці тому на кордон було спрямовано додаткові сили поліції, завданням яких є протидія агресивним групам людей. Зараз польсько-білоруський кордон захищають військові, поліцейські і прикордонники з усієї Польщі, які мають багатий досвід у такого роду діях і навчають інших.

За даними Підляського відділу Прикордонної служби Польщі, упродовж минулої доби зафіксовано 150 спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону, іноземці кидали з білоруського боку кордону у польських силовиків камінням. Від початку року на цьому відрізку польсько-білоруського кордону зафіксовано близько 20 тис. спроб нелегального перетину кордону.

Читайте також: У Польщі кажуть про кардинальне погіршення ситуації на кордоні з Білоруссю

У 2022 році Польща побудувала на кордоні з Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, встановила сучасну систему електронного моніторингу у відповідь на штучне створення від літа 2021 року Білоруссю та Росією міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та Балтійськими країнами. Нещодавно ухвалено рішення про модернізацію цього загородження.

Уряд Польщі визначив буферну зону на кордоні з Білоруссю, де не можна буде перебувати стороннім особам, яка в деяких місцях сягатиме 2 км.

Варшава до 2028 року в межах масштабної програми “Щит Схід” побудує на кордоні з Росією і Білоруссю укріплення, системи виявлення й оповіщення, передові бази, логістичні вузли й системи протидії безпілотникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-