Розвідка попереджала уряд Болівії про підготовку державного перевороту

Розвідка попереджала уряд Болівії про підготовку державного перевороту

Укрінформ
Уряд Болівії мав розвідувальні дані про можливу спробу державного перевороту ще до того, як ексгенерал і його війська увірвалися до президентського палацу.

Про це заявив у четвер міністр внутрішніх справ Едуардо дель Кастільйо, повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

В інтерв'ю місцевій телерадіокомпанії Unitel Кастільйо заявив, що президент Луїс Арсе отримав повідомлення про "спроби дестабілізації", але уточнив, що на той момент уряд не мав більше подробиць.

Генерал у відставці Хуан Хосе Зуніга, який вчинив невдалий переворот у середу, був заарештований, і разом з ним арештували колишнього командувача ВМС Хуана Арнеса Сальвадора, повідомив Кастільйо. Він зазначив, що близько десятка офіцерів також були затримані і їм загрожує тюремне ув'язнення терміном від 15 до 30 років.

За словами дель Кастільйо, у вівторок ввечері Зунігі повідомили, що він буде позбавлений своєї посади, оскільки його поведінка "не відповідає Конституції". Він додав, що Зуніга спокійно відреагував на цю новину.

Читайте також: Хунта Буркіна-Фасо продовжила своє правління ще на п'ять років

"Але ніхто не міг собі уявити, що наступного дня, до офіційної передачі повноважень, в нашій країні відбудеться невдалий переворот", - сказав він.

Пізно ввечері в середу міністр адміністрації президента Марія Нела Прада повідомила журналістам, що Зуніга зізнався поліції і сказав, що спроба перевороту провалилася, оскільки підкріплення не прибуло вчасно.

Але під час арешту Зуніга публічно заявив, що йому було доручено здійснити переворот за вказівкою Арсе, щоб підвищити популярність президента, але цю заяву Прада заперечила.

Як повідомляв Укрінформ, збройні сили Болівії спробували вчинити державний переворот, але відступили після звернення президента Луїса Арсе до народу та міжнародної спільноти.

Згодом Арсе призначив нового головнокомандувача.

Фото: wikiwand.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-