НАТО посилить стримування Росії в Чорному та Балтійському морях - віцеадмірал

НАТО посилить стримування Росії в Чорному та Балтійському морях - віцеадмірал

Ексклюзив
Укрінформ
Північноатлантичний альянс працює над посиленням можливостей оборони та стримування потенційної агресії Росії в регіонах Чорного і Балтійського морів на тлі продовження збройної агресії РФ проти України.

Так прокоментував ситуацію Укрінформу заступник начальника штабу Верховного командування ОЗС НАТО з питань трансформації віцеадмірал Джеффрі Г'юз

«Очевидно, що Чорне море – це дуже змістовний комплекс проблем, яким ми зараз займаємося», - підкреслив адмірал у відповідь на прохання прокоментувати поточну стратегію стримування НАТО в Чорному морі, а також її потенційні зміни в майбутньому.

Читайте також: Українські екіпажі готуються до старту навчань «Сі Бриз-2024»

Він зазначив, що наразі не може вдаватися в деталі цієї стратегії за очевидних причин. Однак, зауважив він, концепція в цілому зводиться до того, як найкраще забезпечити дотримання міжнародного порядку, гарантувати вільний і відкритий потік торгівлі в Чорному морі, а також виконання міжнародних конвенцій.

Водночас він підтвердив, що НАТО отримало більше можливостей для стримування потенційної агресії в Росії в регіоні Балтійського моря після приєднання Швеції й Норвегії до Північноатлантичного альянсу.

Читайте також: У Держдепі назвали надзвичайно важливим успіхом розблокування Україною чорноморських портів

«Це просто демонструє, наскільки ми стали сильнішими з нашими чудовими союзниками, які допомагають нам робити те, що ми маємо для досягнення спільної мети, а саме бути певними, що міжнародний порядок, заснований на правилах, діє», - зауважив адмірал.

Як повідомляв Укрінформ, у Балтійському морі 7-20 червня пройшли масштабні військово-морські навчання BALTOPS 24 за участі близько 9 тисяч військових, пів сотні кораблів, понад 80 літаків, які представляли щонайменше 20 країн Альянсу. Тренування мали на меті відпрацювання відповіді союзних країн на потенційні кризові ситуації, а також забезпечення свободи судноплавства й безпеки у Балтійському регіоні.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-