У США занепокоєні військовою співпрацею Індії з РФ

У США занепокоєні військовою співпрацею Індії з РФ

Укрінформ
У Державному департаменті США висловили занепокоєння щодо співпраці Індії з РФ у військовій та технологічній галузях.

Як передає Укрінформ, про це заявив під час онлайн-брифінгу заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл, повідомляє News18.

Посадовець висловив занепокоєння щодо обміну секретними технологіями з Індією, враховуючи значні військові та технологічні партнерства Нью-Делі з Москвою.

"Ми ведемо повний та відвертий діалог між Сполученими Штатами та Індією і обговорюємо наші взаємні відносини з ключовими країнами, включаючи відносини Індії з РФ. Я думаю, що ми прагнемо розвинути набагато глибші та міцніші технологічні відносини між Сполученими Штатами та Індією. Ми чітко розуміємо, на які галузі впливають відносини між Індією та РФ у військовому та технологічному плані", – сказав Кемпбелл.

"Я думаю, що ми зробимо все можливе, щоб пом'якшити деякі з цих взаємодій. Ми висловили певне занепокоєння. Але водночас упевнені в Індії та довіряємо їй, прагнемо розвивати наше партнерство в галузі технологій в контексті цих різних зв'язків", – зазначив Кемпбелл.

За його словами, США у своєму "відвертому діалозі" з Індією чітко визначили, на які сфери впливають відносини між Нью-Делі та Москвою у військовому та технологічному плані.

"У контексті нашого стратегічного партнерства, я думаю, що важливою є наша здатність обмінюватися думками щодо сфер, де у нас іноді виникають розбіжності, робити це з повагою та намагатися, де це можливо, звузити ті сфери, де існують розбіжності", – зауважив посадовець.

Читайте також: Україні важлива позиція Індії щодо війни - секретар РНБО зустрівся з послом

Минулого тижня Індія та США представили низку ініціатив, спрямованих на посилення співпраці в галузі напівпровідникових технологій, штучного інтелекту, критично важливих корисних копалин та сфери оборони в космосі.

Як повідомлялося, щонайменше два індійські нафтопереробні заводи ведуть внутрішні дискусії щодо того, чи приймати нафту, доставлену Совкомфлотом після нещодавнього візиту до Індії офіційних осіб США. За їхніми словами, успішне розвантаження вантажу танкера "Володимир Тихонов", ймовірно, створить прецедент для інших.

Імпорт нафти з РФ до Індії, що переважно перевозиться танкерами, становив у квітні близько 1,72 мільйона барелів на день, що є найвищим показником з липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-